Blog
 • Lotus Clean bvba

  Uw vertrouwde dienstencheque partner in Midden-Limburg


  Om gemakkelijk door de Lotus Clean webpagina te surfen kan u de pijltoetsen < de of > gebruiken. Onze website is ook beschikbaar op tablet en mobiele telefoons.

 • Lotus Clean Dienstencheques

  Een populair en voordelig betaalmiddel.


  Om gemakkelijk door de Lotus Clean webpagina te surfen kan u de pijltoetsen < de ∨ of > gebruiken. Onze website is ook beschikbaar op tablet en mobiele telefoons.

 • Lotus Clean Huishoudhulp

  Professioneel in thuisondersteuning


  Om gemakkelijk door de Lotus Clean webpagina te surfen kan u de pijltoetsen < de of > gebruiken. Onze website is ook beschikbaar op tablet en mobiele telefoons.

 • Lotus Clean Seniorenhulp

  Laat U genieten van de dag!


  Om gemakkelijk door de Lotus Clean webpagina te surfen kan u de pijltoetsen < de ∨ of > gebruiken. Onze website is ook beschikbaar op tablet en mobiele telefoons.

3 september 2013 by Nieuws, Onze Blog

Minder dienstencheques fiscaal aftrekbaar in 2014

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″]
[imagetab width=”650″ height=”250″] http://lotusclean.be/wp-content/uploads/2012/04/hh1.jpg [/imagetab] [imagetab width=”650″ height=”250″] http://lotusclean.be/wp-content/uploads/2012/04/hh2.jpg [/imagetab] [imagetab width=”650″ height=”250″] http://lotusclean.be/wp-content/uploads/2012/04/hh3.jpg [/imagetab][imagetab width=”650″ height=”250″] http://lotusclean.be/wp-content/uploads/2012/04/ds2.jpg [/imagetab] [imagetab width=”650″ height=”250″] http://lotusclean.be/wp-content/uploads/2012/04/hh4.jpg [/imagetab] [imagetab width=”650″ height=”250″] http://lotusclean.be/wp-content/uploads/2012/04/hh5.jpg [/imagetab]
[/tabs]

Wilt u uw voordelen als gebruiker van dienstencheques maximaal verzilveren? Dan moet u sinds deze zomer rekening houden met een aantal nieuwe beperkingen die werden ingevoerd bij het begrotingsoverleg.

Begin juli werd het fiscaal maximumbedrag voor de aankoop van dienstencheques gehalveerd tot 1.380 euro per persoon. Dat betekent dat u tegen de huidige prijs van 8,50 euro per cheque nog slechts 162 cheques per jaar, of zo’n drie cheques per week, kan kopen.

En vanaf 1 januari komt daar nog een prijsverhoging bovenop. Voor de eerste 400 aangekochte exemplaren zal u dan 9 euro betalen (of 6,3 euro na verrekening van het belastingvoordeel), voor de volgende 100 dienstencheques 10 euro. Per kalenderjaar kunt u vanaf dan bovendien nog maar maximaal vijfhonderd cheques per gebruiker of duizend per gezin aanschaffen.

Tweede account

Voor een gezin dat meer dan drie cheques per week gebruikt, wordt het door al die wijzigingen puzzelen om alles in goede banen te leiden. Zodra u over de grens van 1.380 euro of 162 cheques gaat, kan u voor uw verdere aankopen alleen nog van een belastingvermindering genieten als u hiervoor een tweede account opent op naam van de tweede partner in het gezin.

Die grens houdt u best ook in het achterhoofd als u voor het jaareinde nog gauw een voorraadje cheques wil inslaan om te anticiperen op de nakende prijsverhoging.

Koopt u op het einde van het jaar nog snel dienstencheques om de prijsverhoging voor te zijn, dan moet u er bovendien ook rekening mee houden dat cheques die aangekocht worden tussen 1 september en 31 december van dit jaar slechts een beperkte houdbaarheid hebben.

Voor die aankopen geldt niet de gebruikelijke geldigheidsduur van acht maanden, maar werd de uiterlijke gebruiksdatum vastgeprikt op 30 april 2014.


tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,